Διαγωνισμοί

Ελληνικά sites σύγκρισης τιμών

Από:



Σε όλους αρέσει να αγοράζουν το προϊόν που επιθυμούν στην καλύτερη δυνατή τιμή όταν ψωνίζουν online. Είναι περίεργο το συναίσθημα του να αγοράζεις κάτι και λίγο μετά να καταλαβαίνεις ότι μπορούσες να αγοράσεις ακριβώς το ίδιο πράγμα σε χαμηλότερη τιμή.

Ωστόσο, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε την απαραίτητη έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουμε στην απόκτηση του επιθυμητού αγαθού. Αυτό εδώ ακριβώς το κενό έρχονται να καλύψουν οι ελληνικές ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών, τα οποία σας βοηθούν να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές σε καταναλωτικά αγαθά.

Ακολουθεί η λίστα με τα ελληνικά sites σύγκρισης τιμών:

  1. Skroutz.gr

Πρόκειται για τον βασιλιά στη σύγκριση τιμών. To Skroutz.gr είναι μια μηχανή σύγκρισης τιμών και προϊόντων και υπάρχει στο ελληνικό διαδίκτυο από τον Δεκέμβριο του 2004. Εξυπηρετεί εγγεγραμμένους χρήστες, περιλαμβάνοντας προϊόντα από διαφορετικά ηλεκτρονικά καταστήματα (περίπου 400 τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο).

Εκτός από τη σύγκριση τιμών, περιλαμβάνει και κάποιες επιπλέον υπηρεσίες (όχι όλες δωρεάν) όπως τα Skroutz Books, το Skroutz Store και το Skroutz Market.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του από το iPhone σας, πληκτρολογώντας στο Safari http://m.skroutz.gr/ και σε συνεργασία με το GPS σας εντοπίζει το φθηνότερο και ταυτόχρονα κοντινότερο ηλ. κατάστημα για το προϊόν που ενδιαφέρεστε.

2. Pathfinder ShoppingBestPrice.gr

Το Pathfinder shopping είναι άλλη μία χρήσιμη υπηρεσία εύρεσης προϊόντων & σύγκρισης τιμών. Στον κατάλογο της βρίσκονται αυτή τη στιγμή γύρω στα 400 καταστήματα τα οποία διαθέτουν περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια προϊόντα προς πώληση.

Tην πλατφόρμα της Phaistos Networks θα την βρείτε και κάτω από το όνομα BestPrice.gr. Κύριο χαρακτηριστικό της πλατφόρμας Best Price είναι η ευκολία αναζήτησης προϊόντων, καθώς ο χρήστης της έχει στη διάθεσή του, εκτός της ισχυρής μηχανής αναζήτησης και της δυνατότητας αναζήτησης-πλοήγησης με τη χρήση των κατηγοριών, και μία σειρά «έξυπνων» κριτηρίων που ελαχιστοποιούν το χρόνο αναζήτησης και βελτιστοποιούν τα τελικά αποτελέσματα αυτής.

3. ePrice.gr

To ePrice.gr αυτή τη στιγμή έχει καταχωρημένα 272 καταστήματα τα οποία σερβίρουν 1,5 εκατομμύριο προϊόντα στους επισκέπτες του. Οι καταστηματάρχες μπορούν να συμπεριλάβουν το κατάστημα τους εντελώς δωρεάν στις αναζητήσεις του ePrice.gr . Επιπλέον, υπάρχει εφαρμογή για το iPhone την οποία μπορείτε να την βρείτε στο App store

4. emallers.com

Το emallers.com είναι κι αυτό ένα site συγκρισης τιμών. Επιτρέπει στον επισκέπτη την επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, δίνοντας τους την ευκαιρία για ακόμη καλύτερες τιμές. Πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με το diorismos στον τομέα εύρεσης εργασίας. Πλέον στο emallers.com δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν το feed του diorismos.gr και να προχωρήσουν με ανακατεύθυνση σε αναζήτηση ευκαιριών εργασίας στο δημόσιο τομέα, μέσω ενός γνωστού και έγκυρου ειδησεογραφικού δικτύου.

Αυτή τη στιγμή στο emallers.com είναι καταχωρημένα περίπου 130 καταστήματα

5. Tzampaman.gr

Το Tzampaman.gr είναι ένα site το οποίο περιλαμβάνειπερίπου 150 Ελληνικά Ηλεκτρονικά Καταστημάτα σε ένα ευρετήριο προϊόντων, εύχρηστο και πρακτικό για τον επισκέπτη.

Αποστολή του Tzampaman είναι να διευκολύνει την αγορά ενός προϊόντος και να προωθήσει το internet ως όπλο του αγοραστή και προσέλκυσης πελατών στα Ηλεκτρονικά Καταστήματα

6. Trivago.gr

Στο Trivago.gr μπορείτε να συγκρίνετε τιμές ξενοδοχείων. Σας δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσετε με βάση τον προορισμό ή να βρείτε γρήγορα το ξενοδοχείο που σας ταιριάζει επιλέγοντας από μία λίστα με περισσότερα από 200 κριτήρια.

Όταν επιλέξετε ένα ξενοδοχείο, θα βρείτε ένα πλήθος από χρήσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων αναφορών και εκτιμήσεων ανθρώπων που έχουν μείνει εκεί.

7. lostinmarket.gr

Το LostInMarket.gr είναι ένα online εργαλείο αναζήτησης και σύγκρισης που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια πιο καθαρή συνολική εικόνα, ώστε να κάνετε ευκολότερα τις επιλογές σας σχετικά με: αγορές, κινητή τηλεφωνία, υπηρεσίες broadband, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια, χρηματοδότηση για αγορά αυτοκινήτου κ.α. Αφού επιλέξετε κατηγορία ενδιαφέροντος, συμπληρώνετε απλά τα στοιχεία στις σχετικές φόρμες αναζήτησης.

8. LiveSuperMarket.gr

To LiveSuperMarket.gr είναι ένας ιστότοπος όπου μπορούν να γίνουν online συγκρίσεις τιμών για το ίδιο προϊόν σε διαφορετικά super market. Οι τιμές που αναφέρονται προέρχονται από τιμοληψία στα καταστήματα. Οι τιμοληψίες επαναλαμβάνονται ανά ολιγοήμερα διαστήματα.

Η χρήση της υπηρεσίας αυτής είναι δωρεάν. Προς το παρόν η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για τα σούπερ μάρκετ της Κρήτης αλλά σύντομα θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα

9. gasprice.gr

Βρείτε τα πρατήρια που πωλούν τη φθηνότερη και καλύτερη βενζίνη, στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Το gasprice.gr προσφέρει νέα και στατιστικά της αγοράς καυσίμων, ενημερωμένες τιμές, πληροφορίες για τα πρατήρια και το ωράριο λειτουργίας τους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Για κάθε καταχωρημένο πρατήριο, εκτός από την τρέχουσα τιμή της βενζίνης, εμφανίζονται: η διεύθυνση με χάρτη, στοιχεία επικοινωνίας, η εταιρεία του προμηθευτή, αν είναι ανοιχτό τις Κυριακές και τις αργίες, οι παραβάσεις που έχει κάνει, ιστορικό τιμών, καθώς και σχόλια επισκεπτών και κριτική για την ποιότητα των καυσίμων που πουλά.

Επιπλέον, λειτουργεί δοκιμαστικά η έκδοση του site για κινητά τηλέφωνα στο: www.gasprice.gr/m

10. moneyexpert.gr

Στο moneyexpert.gr μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες, δάνεια και άλλα τραπεζικά προϊόντα, προγράμματα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, αυτοκίνητα, Internet ADSL κ.α. Τα στοιχεία παρουσιάζονται σε συγκριτικούς πίνακες και έτσι βλέπετε μια ευρύτερη “εικόνα” της αγοράς για το είδος που σας ενδιαφέρει, και σας βοηθά να κάνετε τις πιο συμφέρουσες επιλογές. Η βάση δεδομένων ενημερώνεται συχνά και εμπλουτίζεται σταδιακά με νέες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

11. gourounaki.gr

Τo gourounaki.gr παρέχει σε όποιον έχει δικτυακό κατάστημα (e-shop) τα εργαλεία για να ελέγχει τον αριθμό των πωλήσεων που προέρχονται από τους χρήστες του. Επίσης είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες εκτός των πωλήσεων όπως web marketing, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, εκπαίδευση προσωπικού σε τεχνικές web marketing και υποστήριξη. Είναι το μοναδικό site σύγκρισης τιμών που ο διαφημιζόμενος πληρώνει με ποσοστό επί των εξακριβωμένων πωλήσεων και όχι για κάθε εμφάνιση προϊόντος ή επίσκεψη χρήστη στο δικτυακό κατάστημα.